Home | Νέα | ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ ΠΕΡΟΝΟΦΟΡΩΝ EAXTRON ΑΠΟ ΤΗΝ INTERKLARK

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ ΠΕΡΟΝΟΦΟΡΩΝ EAXTRON ΑΠΟ ΤΗΝ INTERKLARK

Η φόρτιση των μπαταριών είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση. Πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πληρέστερη, να ολοκληρώνεται στον βέλτιστο χρόνο και να εξασφαλίζει την ασφάλεια του εργασιακού χώρου. Η αναγκαία και ικανή συνθήκη για να συμβαίνουν όλα τα παραπάνω είναι να εφαρμόζουν σωστά μεταξύ τους ο θηλυκός και αρσενικός σύνδεσμος. Συγκεκριμένα:

• Τα βύσματα, αρσενικά και θηλυκά, πρέπει να εφάπτονται με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιφάνεια ώστε να εξασφαλιστεί η ομοιόμορφη διέλευση ρεύματος. Η μη σωστή επαφή προκαλεί επιλεκτική διέλευση ρεύματος από περιορισμένο αριθμό σημείων επαφής. Το αποτέλεσμα είναι η διοχέτευση του ρεύματος μέσα από ορισμένα σημεία, η αύξηση της θερμοκρασίας στα σημεία εκείνα, η συνακόλουθη δημιουργία ακίδων και τέλος η ενεργοποίηση arcs. Τα arcs είναι στην ουσία διελεύσεις ηλεκτρικού ρεύματος μέσω υπερθερμασμένου αερίου (συμπεριλαμβανομένου και του ατμοσφαιρικού αέρα) με αιτία δημιουργίας παρόμοια με εκείνη των κεραυνών και είναι οι υπ’ αριθμόν ένα ύποπτοι για την πρόκληση πυρκαγιών.

• Μία άλλη παράμετρος που συνήθως μας διαφεύγει είναι η ενέργεια που πρέπει να καταναλώσει ο εργαζόμενος για να συνδέσει ή να αποσυνδέσει τους δύο συνδέσμους, θηλυκό και αρσενικό, μεταξύ τους. Η μη καλή επαφή μεταξύ των βυσμάτων και ενδεχόμενα και οι ακίδες που έχουν δημιουργηθεί σε συνδυασμό με την μη σταθεροποιημένη θέση των βυσμάτων μέσα στο πλαστικό περίβλημα του συνδέσμου, καθιστούν δύσκολες τις κινήσεις των χεριών και απαιτούν να καταβληθεί δύναμη για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, δηλαδή την σύνδεση ή αποσύνδεση. Τέτοιες κινήσεις που μάλιστα είναι και επαναλαμβανόμενες προκαλούν έντονα μυοσκελετικά προβλήματα στον εργαζόμενο που μπορεί να χαρακτηριστούν έως και τραυματισμοί. Τέτοιοι, που μπορεί να αποκλείσουν τον εργαζόμενο από το να αναλαμβάνει παρόμοιες εργασίες για ένα διάστημα ή ακόμα και να τον αναγκάσουν να απουσιάσει από την δουλειά του για κάποιες μέρες.

• Κάποιες φορές η θηλυκή πρίζα της μπαταρίας βρίσκεται μέσα στο κουτί της μπαταρίας και η πρόσβαση σε αυτήν γίνεται μόνο μέσω ενός ανοίγματος στο κουτί. Έτσι μια απότομη κίνηση αποσύνδεσης ή ακόμα και σύνδεσης μέσα σε περιορισμένο χώρο μπορεί να καταλήξει σε τραυματισμό του χεριού του εργαζομένου από την άκρη της λαμαρίνας στο άνοιγμα του κουτιού της μπαταρίας.

• Τέλος, ας μην ξεχνάμε ότι συχνά και παρ’ όλη την δύναμη που βάλαμε για να συνδέσουμε τις πρίζες, αυτές στην πορεία της φόρτισης μπορεί να χαλαρώσουν και να μην κάνουν πια επαφή με αποτέλεσμα να σταματήσει η φόρτιση χωρίς εμείς να το καταλάβουμε. Αυτό οφείλεται τόσο στην μη καλή επαφή μεταξύ των βυσμάτων μεταξύ τους αλλά και στην μη σταθερή τους θέση. Και αφήνουμε να παρέλθει το οκτάωρο, ας πούμε, που χρειάζεται μια φόρτιση, χωρίς τελικά αυτή να έχει γίνει. Άλλη μια αιτία χαμένου χρόνου.

Πως ξεπερνούν όλα αυτά τα προβλήματα οι ειδικοί σύνδεσμοι Eaxtron από την Interklark;

• Πρώτα-πρώτα, τα βύσματα είναι κατασκευασμένα με την τεχνολογία Vortex με την οποία όχι απλά μεγιστοποιείται η επιφάνεια επαφής μεταξύ των βυσμάτων αλλά αποφεύγεται και η δημιουργία ακίδων. Ελαχιστοποιείται έτσι η πιθανότητα δημιουργίας arcs και κατά συνέπεια η πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς.

• H τοποθέτηση των βυσμάτων μέσα τους γίνεται σε δύο στάδια: πρώτα τα βύσματα τοποθετούνται και σταθεροποιούνται σε μια βάση η οποία με την σειρά της τοποθετείται μέσα στην πρίζα.

• Oι σύνδεσμοι διαθέτουν μηχανισμό κλειδώματος μεταξύ τους ώστε να μην χαλαρώνουν και να μην αποσυνδέονται κατά την διάρκεια της φόρτισης.

• Επιπλέον, η σταθεροποιημένη θέση των βυσμάτων, η καλή επαφή μεταξύ τους και η διατήρηση της καλής κατάστασης της επιφάνειάς τους, επιτρέπει την σύνδεση / αποσύνδεση χωρίς προσπάθεια από τον εργαζόμενο προστατεύοντάς τον από μυοσκελετικούς τραυματισμούς. Όλα αυτά συνθέτουν την τεχνολογία effortless απ’ όπου και το όνομα των εν λόγω συνδέσμων.

Οι σύνδεσμοι Eaxtron Effortless είναι εξ’ ολοκλήρου κατασκευασμένοι στην Ευρώπη και στην βάση αυστηρών στανταρντς που εγγυώνται την ασφάλεια και την διάρκεια ζωής.

Έτσι λοιπόν ο εργαζόμενος / χειριστής περονοφόρου αξίζει να σκεφτεί πως η χρήση τέτοιων συνδέσμων:

• Ενισχύει την σωματική του ασφάλεια

• Μειώνει τους χρόνους του

• Αυξάνει την παραγωγικότητά του

Ο υπεύθυνος αποθήκης αξίζει να σκεφτεί πως η χρήση τέτοιων συνδέσμων:

• Περιορίζει τις «απρογραμμάτιστες στάσεις» των περονοφόρων της αποθήκης λόγω σωστής φόρτισης και κατά συνέπεια αυξάνει την παραγωγικότητα

• Περιορίζει τις υπερωρίες του προσωπικού για να καλυφθούν χαμένες ώρες λόγω «απρογραμμάτιστων στάσεων»

• Εξαλείφει την πιθανότητα πυρκαγιάς ή ατυχήματος λόγω προβληματικής φόρτισης

• Μειώνει τις χαμένες εργατοώρες λόγω μυοσκελετικών τραυμάτων του προσωπικού.

Και τέλος ο επιχειρηματίας αξίζει να σκεφτεί πως η χρήση τέτοιων συνδέσμων:

• Προφυλάσσει τα μέγιστα από πυρκαγιά ή ατύχημα

• Φορτίζουν σωστότερα τις μπαταρίες των περονοφόρων του και άρα προστατεύουν τις μπαταρίες του και την επιμήκυνση της ζωής τους

• Τον περιορισμό των μυοσκελετικών προβλημάτων του προσωπικού του και άρα τον περιορισμό απουσιών λόγω σχετικών τραυματισμών

• Την καλή λειτουργία των ηλεκτρικών περονοφόρων του και άρα την σωστή και παραγωγική λειτουργία της επιχείρησής του

Και τελικά να υπολογίσει πόσα κερδίζει με την χρήση τέτοιων συνδέσμων. Πραγματικά είναι μία πολύ μικρή επένδυση με ένα τεράστιο οικονομικό όφελος.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε όλες τις τελευταίες ενημερώσεις σχετικά με τα προϊόντα μας, αλλά και τα τελευταία νέα της εταιρείας μας!


Η Interklark είναι μέλος:

ΣΕΒΕ
ΣΒΒΕ
ΕΒΕΘ
AHK