Home | Νέα | ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ INTERKLARK

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ INTERKLARK

John Abbott -  Υπεύθυνος Συστήματος Διαχειρισης Ποιότητας, Υπεύθυνος Marketing  

Η ιστορία μου με την Interklark ξεκίνησε την χρονιά ορόσημο 2004. Ήταν η εποχή που η εταιρεία περνούσε σε ένα άλλο επίπεδο και εδραίωνε την θέση της στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιφέρεια ως η μοναδική εξειδικευμένη επιχείρηση ανταλλακτικών περονοφόρων οχημάτων. Στην Interklark πέρασα από διάφορες θέσεις αν και τον περισσότερο χρόνο ασχολήθηκα με πωλήσεις και μάρκετινγκ. Όταν  η εταιρεία πιστοποιήθηκε για το Σύστημα Ποιότητας  ISO 9001:2015 που εφαρμόζει,  ανέλαβα την θέση του υπευθύνου Συστήματος Ποιότητας. Η θέση αυτή σου δίνει την ευκαιρία να γνωρίσεις με αντικειμενικό τρόπο και σε βάθος,  τόσο την ίδια την εταιρεία όσο και το μεταβαλλόμενο περιβάλλον της, κοντινό και ευρύτερο, ενώ παράλληλα  δίνει την δυνατότητα να μπορείς να συμβάλλεις συστηματικά με ουσιαστικές προτάσεις στην στρατηγική της εταιρείας μεσοπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα. Γενικά από τις πληροφορίες που προσφέρει το Σύστημα Ποιότητας επωφελείται κάθε τομέας της εταιρείας αλλά εκεί που το όφελος κεφαλαιοποιείται άμεσα σχεδόν και χειροπιαστά είναι ο τομέας του μάρκετινγκ και έτσι προέκυψε ο συνδυασμός στον εργασιακό τίτλο που με συνοδεύει. Η θέση λοιπόν αυτή είναι ιδιαίτερα απαιτητική από αυτόν που την έχει, ο οποίος και πρέπει να επεξεργάζεται πολλά στοιχεία και να συνδυάζει πολλούς παράγοντες για να εξάγει συμπεράσματα και να καταθέσει προτάσεις.  Και αυτό μπορεί να το καταφέρνει μόνο με σφαιρική αντίληψη και παραγωγική σκέψη. Οφείλει δε να σταματήσει να βλέπει μεμονωμένες περιπτώσεις και να γενικεύει με βάση αυτές. Όπως επίσης οφείλει να ξεφύγει από την πρακτική που έχει επικρατήσει τον τελευταίο καιρό, εξ’ αιτίας κυρίως και της πανδημίας, που επιβάλλει δηλαδή την ενασχόληση αποκλειστικά με το επείγον και όχι με την οργάνωση και τον σχεδιασμό.  Είναι όμως ταυτόχρονα και μια συναρπαστική θέση γιατί κάθε μέρα είναι διαφορετική και η εργασία δεν τυποποιείται σε συγκεκριμένη ρουτίνα.  Η εργασία στην Interklark είναι γενικότερα συναρπαστική γιατί το πελατολόγιο ανήκει σε όλο το φάσμα των επαγγελματικών αντικειμένων και οι εργαζόμενοι της Interklark που ασχολούνται κυρίως με τις πωλήσεις, το μάρκετινγκ  και την παραγγελιοληψία  μπορούν και διαμορφώνουν μια συνολική αντίληψη για την πορεία όλης της αγοράς. Για παράδειγμα όταν πριν 2-3 χρόνια αυξήθηκαν οι ζητήσεις ανταλλακτικών από εταιρείες οικοδομικών υλικών για τα περονοφόρα τους, ήταν φανερό ότι είχε αρχίσει να κινείται η αγορά ακινήτων (κάτι που πράγματι συνέβαινε λόγω ανόδου του Airbnb!). Αντίστοιχα συμπεράσματα μπορούν να βγουν για κάθε κλάδο της οικονομίας από Βιομηχανίες Ζωοτροφών έως Διαλογητήρια και από εταιρείες Διανομών έως Κονσερβοποιίες.  Το μεγάλο επίσης πλεονέκτημα στην Interklark είναι η ευελιξία στην διαχείριση του προσωπικού: παρέχεται η ευχέρεια  στους εργαζομένους να παίρνουν πρωτοβουλίες και εν τέλει να μπορούν να διαμορφώνουν την θέση εργασίας τους, πάντα βέβαια μέσα σε πλαίσια που καθορίζονται στο οργανόγραμμα και  στο Σύστημα Ποιότητας.

Από την άλλη μεριά, η ευθύνη της εταιρείας απέναντι στην αγορά την οποία υπηρετεί και στηρίζει είναι μεγάλη: η Interklark πρέπει να συνεχίσει την πορεία της και να βελτιώνεται εν μέσω γενικότερων εξωγενών δυσχερειών (οικονομικών, υγειονομικών κλπ) πρέπει πάντα να είναι - και να δείχνει - παρούσα, σαν να φωνάζει  στους πελάτες της «είμαι εδώ για σας, και θα παραμείνω». Γιατί η Interklark  έχει συναίσθηση του ποια είναι και ποιες είναι οι ευθύνες της και διακατέχεται από το πνεύμα της κοινωνικής ευθύνης. Το Σύστημα Ποιότητας προφυλάσσει την Interklark  από κινδύνους που παραμονεύουν, την ενισχύει και στηρίζει την παρουσία της στην αγορά. Καλλιεργεί και αναπτύσσει την κουλτούρα της ποιότητας, την εξωστρέφεια, την κοινωνική ευθύνη. Και προσωπικά πιστεύω ότι τα στοιχεία αυτά πρέπει να είναι βασικό συστατικό κάθε επιχείρησης, η δε «ποιότητα», πιστοποιημένη ή μη, να χαρακτηρίζει το παραγόμενο προϊόν ώστε και αξία να προστίθεται σε αυτό αλλά και να αναβαθμίζεται το σύνολο της αγοράς για το καλό όλων.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε όλες τις τελευταίες ενημερώσεις σχετικά με τα προϊόντα μας, αλλά και τα τελευταία νέα της εταιρείας μας!


Η Interklark είναι μέλος:

ΣΕΒΕ
ΣΒΒΕ
ΕΒΕΘ
AHK